Пошуковий запит: (<.>A=Мацук Ю$<.>) |
Загальна кількість знайдених документів : 14
Представлено документи з 1 до 14
|
1. |
Данова Т. Е. Динамика повторяемости гроз на территории Украины по результатам компонентного анализа [Електронний ресурс] / Т. Е. Данова, Ю. М. Мацук // Наукові праці Українського науково-дослідного гідрометеорологічного інституту. - 2013. - Вип. 264. - С. 18-23. - Режим доступу: http://nbuv.gov.ua/UJRN/Npundgi_2013_264_5 Представлены результаты компонентного анализа повторяемости гроз на территории Украины. Показано, что величины первых пяти собственных значений двух периодов исчерпывают от 51 % до 59 % суммарной дисперсии поля, что свидетельствует о большом количестве факторов, от которых зависит повторяемость грозовой активности в Украине. Проведенный компонентный анализ выявил влияние на повторяемость гроз в Причерноморском регионе процессов разных масштабов.Наведено результати компонентного аналізу повторюваності гроз на території України. Показано, що величини перших п'яти власних значень двох періодів вичерпують від 51 % до 59 % сумарної дисперсії поля, що свідчить про велику кількість чинників, від яких залежить повторюваність грозової активності в Україні. Проведений компонентний аналіз виявив вплив на повторюваність гроз в Україні процесів різних масштабів.Results of the componental analysis of repeatability of thunder-storms in territory of Ukraine are presented. It is shown, that sizes of first five own values of two periods settle from 51 % up to 59 % of a total dispersion of a field that testifies to a plenty of factors on which repeatability of storm activity in Ukraine depends. The lead componental analysis has revealed influence on repeatability of thunder-storms in Ukraine of processes of different scales.
|
2. |
Данова Т. Тривалі та інтенсивні грози над Карпатами [Електронний ресурс] / Т. Данова, Ю. Мацук // Науковий вісник Східноєвропейського національного університету імені Лесі Українки. Географічні науки. - 2013. - № 16. - С. 55-61. - Режим доступу: http://nbuv.gov.ua/UJRN/Nvvnug_2013_16_11 Представлено результати дослідження синоптичних і термодинамічних умов формування тривалих та інтенсивних гроз на території Карпат. Такі грози пов'язані з проходженням через Карпати холодного фронту з хвилями в напрямку з південного заходу на північний схід. Грозова діяльність уздовж фронту триває декілька днів, коли улоговина над Карпатами виявляється "затиснутою" з двох сторін антициклонами. Під час проходження фронтів тропосфера над Карпатами стратифікована нестійко, градієнти температури більше вологоадіабатичного, для верхньої тропосфери характерні швидкості вітру понад 20 м/с та значні зсуви вітру за напрямком. Умови утворення гроз та опадів мають багато спільного, тому тривалі та інтенсивні грози є супутником сильних злив.
|
3. |
Іщенко Н. В. Використання дикорослої сировини у виробництві бісквітних напівфабрикатів [Електронний ресурс] / Н. В. Іщенко, Ю. А. Мацук // Науковий вісник Полтавського університету економіки і торгівлі. Серія : Технічні науки. - 2016. - № 1. - С. 36-44. - Режим доступу: http://nbuv.gov.ua/UJRN/nvpuettn_2016_1_7
|
4. |
Українець А. І. Дослідження здатності до протеолізу м’ясних січених напівфабрикатів функціонального призначення [Електронний ресурс] / А. І. Українець, В. М. Пасічний, Д. А. Шведюк, Ю. А. Мацук // Науковий вісник Львівського національного університету ветеринарної медицини та біотехнологій імені С. З. Ґжицького. Серія : Харчові технології. - 2017. - Т. 19, № 75. - С. 129-133. - Режим доступу: http://nbuv.gov.ua/UJRN/nvlnuftech_2017_19_75_28
|
5. |
Мацук Ю. А. Теоретичні та прикладні аспекти виробництва м’ясо–рибних напівфабрикатів [Електронний ресурс] / Ю. А. Мацук, Н. В. Іщенко, Е. М. Супрун, В. М. Пасічний // Науковий вісник Львівського національного університету ветеринарної медицини та біотехнологій імені С. З. Ґжицького. Серія : Харчові технології. - 2016. - Т. 18, № 2. - С. 171-173. - Режим доступу: http://nbuv.gov.ua/UJRN/nvlnuftech_2016_18_2_38
|
6. |
Мельников К. О. Удосконалення технології соусів емульсійного типу за рахунок використання водоростевої сировини [Електронний ресурс] / К. О. Мельников, Т. О. Колісниченко, Ю. А. Мацук, Т. С. Листопад // Науковий вісник Львівського національного університету ветеринарної медицини та біотехнологій імені С. З. Ґжицького. Серія : Харчові технології. - 2017. - Т. 19, № 80. - С. 74-79. - Режим доступу: http://nbuv.gov.ua/UJRN/nvlnu_2017_19_80_17
|
7. |
Шведюк Д. А. Амінокислотний склад та біологічна цінність м’ясних напівфабрикатів з використанням рослинної сировини та білково-жирових емульсій [Електронний ресурс] / Д. А. Шведюк, В. М. Пасічний, І. Г. Радзієвська, Ю. А. Мацук // Науковий вісник Львівського національного університету ветеринарної медицини та біотехнологій імені С. З. Ґжицького. Серія : Харчові технології. - 2017. - Т. 19, № 80. - С. 111-114. - Режим доступу: http://nbuv.gov.ua/UJRN/nvlnu_2017_19_80_25
|
8. |
Мельников К. О. Удосконалення технології страв із риби з метою підвищення їх харчової цінності [Електронний ресурс] / К. О. Мельников, Т. О. Колісниченко, Ю. А. Мацук, Т. С. Листопад // Науковий вісник Полтавського університету економіки і торгівлі. Серія : Технічні науки. - 2017. - № 1. - С. 16-23. - Режим доступу: http://nbuv.gov.ua/UJRN/nvpuettn_2017_1_4
|
9. |
Шидакова-Каменюка О. Г. Дослідження особливостей складу шротів кедрового і волоського горіхів та здобного печива з їх використанням методом ІЧ-спектроскопії [Електронний ресурс] / О. Г. Шидакова-Каменюка, Г. В. Новік, О. О. Чернушенко, Ю. А. Мацук // Науковий вісник Львівського національного університету ветеринарної медицини та біотехнологій імені С. З. Ґжицького. Серія : Харчові технології. - 2018. - Т. 20, № 85. - С. 56-61. - Режим доступу: http://nbuv.gov.ua/UJRN/nvlnuftech_2018_20_85_13
|
10. |
Мацук Ю. А. Обґрунтування технології снеків з використанням м’ясного сушеного напівфабрикату [Електронний ресурс] / Ю. А. Мацук, І. М. Марченко, В. М. Пасічний, А. І. Маринін // Наукові праці Національного університету харчових технологій. - 2018. - Т. 24, № 5. - С. 189-194. - Режим доступу: http://nbuv.gov.ua/UJRN/Npnukht_2018_24_5_23
|
11. |
Мацук Ю. А. Дослідження функціонально-технологічних властивостей м’ясних січених напівфабрикатів з використанням рибної сировини [Електронний ресурс] / Ю. А. Мацук, І. М. Марченко, В. М. Пасічний // Науковий вісник Львівського національного університету ветеринарної медицини та біотехнологій імені С. З. Ґжицького. Серія : Харчові технології. - 2018. - Т. 20, № 90. - С. 22-26. - Режим доступу: http://nbuv.gov.ua/UJRN/nvlnuftech_2018_20_90_7
|
12. |
Мельников К. О. Сучасні аспекти використання рибної сировиниу технологіях м'ясомістких продуктів [Електронний ресурс] / К. О. Мельников, Т. О. Колісниченко, Ю. А. Мацук, І. М. Марченко // Праці Таврійського державного агротехнологічного університету. Технічні науки. - 2018. - Вип. 18, т. 1. - С. 153-158. - Режим доступу: http://nbuv.gov.ua/UJRN/Ptdau_2018_18_1_22 Мета роботи - наукове обгрунтування та розробка технології м'ясомістких продуктів із використанням рибної сировини. Проведено дослідження органолептичних, фізико-хімічних, функціонально-технологічних характеристик м'ясо-рибних напівфабрикатів із додаванням фаршу з філе минтаю. Теоретично обгрунтовано та експериментально підтверджено технологію м'ясомістких продуктів із використанням фаршу з філе минтаю.
|
13. |
Мацук Ю. А. Обґрунтування технології безглютенових кексів із додаванням насіння чіа [Електронний ресурс] / Ю. А. Мацук, Є. О. Колпікова, Н. В. Іщенко // Науковий вісник Полтавського університету економіки і торгівлі. Серія : Технічні науки. - 2019. - № 1. - С. 8-14. - Режим доступу: http://nbuv.gov.ua/UJRN/nvpuettn_2019_1_3
|
14. |
Мацук Ю. М. Зміни грозової активності на території України в ХХ та на початку ХХІ сторіччя [Електронний ресурс] / Ю. М. Мацук // Вісник Харківського національного університету імені В. Н. Каразіна. Серія : Геологія. Географія. Екологія. - 2013. - № 1084, Вип. 39. - С. 147-151. - Режим доступу: http://nbuv.gov.ua/UJRN/VKhG_2013_1084_39_25
|